Protestul anunțat spre finalul acestei săptămânni a strâns peste 3.000 de persoane în Piața Victoriei, în fața clădirii Guvernului. Oamenii sunt împotriva ideilor ministrului Justiției care ar subordona politicului parchetele și inspecția judiciară.


UPDATE 3 Liviu Dragnea a trasmis un mesaj protestatarilor, la Antena 3:

Să așteptăm și să încercăm, poate reușim, să începem să avem dezbateri așezate în România, pe cele mai sensibile probleme. Să putem avea dezbateri așezate. Dacă reușim toți să rezistăm la această tentație... Dumneavoastră vedeți în ce situație suntem? Cineva vine cu niște propuneri. Până și simpla propunere, și simplul gând trebuie să genereze atacuri, violențe verbale și foarte multe critici”, a spus liderul PSD.

UPDATE 2 Și la Iași, orașul de unde provine Tudorel Toader, sunt proteste. Aproximativ 200 de persoane protestează în Piața Unirii.

UPDATE 1 La 21:30 se aflau în Piața Victoriei peste 4.000 de persoane.

Proiectul de modificare a legilor Justiției prezentat miercuri de ministrul Tudorel Toader a scos din nou mii de oameni în stradă.

Protestatarii strigă „PSD, ciuma roșie!”, „Un guvern de hoți și de mafioți!”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”, „Nu dați înapoi, venim peste voi!”, „Cuib de hoți și de mafioți!”, „Pilonul II nu e pentru voi!”.

Proteste s-au anunțat pentru această seară și în alte mari orașe ale țării.

Proteste au fost și miercuri, ziua în care Tudorel Toader a anunțat că vrea să treacă Inspecția Judiciară la Ministerul Justiției, l-a eliminat pe președintele României din procesul de numire a șefilor parchetelor și a anunțat înființarea unui direcții speciale de anchetare a magistraților.