Ministerul Muncii și Justiției Sociale propune dublarea contingentului de lucrători străini, permanenți și detașați, în 2018 față de 2017, în condițiile unei creșteri a deficitului de forță de muncă din România.

"Propunem suplimentarea cu 5.200 a contingentului pe tipuri de lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă din România în anul 2018 pentru cele două categorii de lucrători - permanenți și detașați - sens în care propunem modificarea articolului unic lit. a) și b) din Hotărârea Guvernului nr. 946/2017 privind stabilirea contingentului pe tipuri de lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă în anul 2018, după cum urmează: a) lucrători permanenți - 8.000; b) lucrători detașați - 2.400", potrivit unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul ministerului, scrie Agerpres.

Date de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă arată că, din totalul locurilor de muncă vacante înregistrate în primul trimestru al anului 2018, care au fost puse la dispoziția persoanelor aflate în căutare de loc de muncă aflate în evidențele acestei instituții, 31.464 au fost declarate în mod repetat de către angajatori ca fiind neocupate.