Ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, i-a transmis comisarului european pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, că România continuă eforturile de creștere a numărului de persoane vaccinate ]mpotriva COVID-19.

România continuă eforturile de creștere a numărului de persoane vaccinate, mai ales în mediul rural și în rândul populației vulnerabile, printre obiective fiind demararea procesului de vaccinare în ambulatoriile de specialitate și creșterea capacității de vaccinare în cabinetele medicilor de familie, i-a spus Ioana Mihăilă comisarului european, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

„Ducem vaccinul mai aproape de oameni, de aceea în perioada aceasta, alături de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, mobilizăm resursele mai ales în mediul rural și în rândul populației vulnerabile pentru a crește și acolo rata de vaccinare. Ne concentrăm eforturile pe creșterea capacității de vaccinare la cabinetele medicilor de familie și pentru demararea vaccinării în ambulatoriile de specialitate din spitale”, a declarat ministrul, în comunicat.

Potrivit sursei citate, principalele teme de discuție au vizat campania de vaccinare împotriva COVID-19 și întărirea cooperării și coordonării între statele membre și instituțiile europene în domeniul sănătății pentru consolidarea răspunsului și rezilienței sistemelor de sănătate la crize sanitare.

Stella Kyriakides a salutat eforturile de accelerare a campaniei de vaccinare.

„În prezent, este urgent ca eforturile de vaccinare să se dubleze pe măsură ce înaintăm în vară. Mesajul meu se adresează tuturor românilor - vaccinurile funcționează, vaccinurile protejează, vaccinurile ne apără atât pe noi, cât și familiile și sistemele noastre de sănătate. Ar trebui să profităm la maximum de această oportunitate pentru a reveni la viața noastră normală”, a spus Stella Kyriakides.