Declarația a fost făcută joi la conferința privind organizarea „Referendumului pentru căsătorie”, la Palatul Parlamentului. Florin Iordache a anunțat că referendumul pentru modificarea Constituției ar putea avea loc pe 10 iunie.

"Cred că undeva pe un 10 iunie se va putea organiza referendumul pentru organizarea Constituției. Cred ca toate partidele politice responsabile și toți vor susține acest demers de modificare a Constituției. Este normal, suntem parte a Uniunii Europene, dar avem propriile traditii, suntem pentru modificarea Constitutiei, nu putem nega tradiția și eforturile celor 3 milioane de români", a declarat Florin Iordache, prezent la eveniment, scrie Mediafax.

Social-democratul a explicat că, după ce Curtea Constituțională a respins joi sesizarea făcută de mai mulți senatori PNL și USR privind proiectul de modificare a Legii referendumului, parlamentarii PSD-ALDE așteaptă ca ”președintele să promulge legea referendumului și în aceste condiții Senatul să adopte forma adoptată de Camera și în ultima duminică din cele 30 de zile se va organiza referendum". 

La conferință a participat și ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, care a declarat că familia este formată dintr-un tată bărbat și o mamă femeie.

”Duminica în care se va organiza referendumul se va numi duminica luminii și dacă doresc prietenii, frații și colegii europeni să preia ca import ceva din România, și cred că este momentul ca și noi să exportăm ceva din România, este această pronunțare care se va face clar de către români, că valoarea și moralitatea va fi reglementată prin legislație, să o preia și dumnealor. Pentru că nouă ne pasă ce se întâmplă cu societatea noastră, mâine, poimâine, ce se întâmplă cu copiii noștri, cu nepoții noștri, nu pentru că urâm pe cineva, ci dimpotrivă”, a declarat Ioan Deneș.

”Iisus ne spune că trebuie să iubim toți oamenii, dar asta nu însemnează că noi trebuie să iubim păcatele. De aceea, ca și creștini practicanți, iubim toți oamenii, dar adevărul trebuie să-l spunem așa cum este. Instituția numită familie, cea pe care Dumnezeu a lăsat-o pe Pământ, este formată din un tată bărbat și o mamă femeie. Am speranța că acest referendum se va organiza foarte repede”, a mai declarat ministrul Apelor.