Ministrul Educaţiei Liviu Pop a declarat marţi, la Buzău, că „nu putem spune că avem o siguranţă a elevului şi profesorului în toate şcolile din ţară”, iar situaţia trebuie remediată în colaborare cu autorităţile locale, relatează News.ro.

„Alături de autorităţile locale trebuie să îmbunătăţim paza unităţilor şcolare şi facem acest lucru prin strategia naţională privind combaterea violenţei în şcoli. Sunt două  elemente pe care trebuie să le înţelegem: curtea şcolii, lângă şcoală şi, efectiv, în interiorul unităţii de învăţământ unde măsurile se pot lua doar cu ajutorul autorităţilor locale sau judeţene, în funcţie de cine e proprietarul”, a spus ministrul.

„Sunt situaţii în care Poliția Locală asigură paza, sunt situaţii în care avem firme de pază. Avem şi un judeţ pilot care anul trecut a pilotat un fel de buton de panică: ori de câte ori apărea un act de violenţă în şcoală se acţiona un buton de panică conectat la 112 şi lucrurile mergeau foarte  bine. E o continuă modernizare a ceea ce înseamnă pază în şcoli. Astăzi nu putem spune că avem o siguranţă a elevului şi profesorului în toate şcolile din ţară, dar, în paralel cu celelalte măsuri, ne vom ocupa şi de acest aspect”, a mai spus Liviu Pop, potrivit News.ro.