M-aș bucura foarte, foarte mult să fiu informat, indiferent cât de târziu în noapte, că va ninge, ca să intre și urșii în hibernare, a declarat, marți, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, la sesiunea științifică anuală a ANM.

"Nu cred că sunt mulți oameni în alte instituții ale statului cum sunt în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie. Profesionalismul dumneavoastră a fost apreciat și la nivel mondial și felicitări că ați reușit să aduceți în România acel Centru European de Meteorologie care sunt sigur că va deveni un etalon în regiune. Vă asigur și vreau să spun foarte sincer că, în calitate de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, aveți în mine nu doar un sprijin, aveți în mine un coleg și în tot ce înseamnă problematica Administrației Naționale de Meteorologie voi fi partener. Cu puține persoane corespondez pe Whatsapp după ora 22:00, iar doamna Mateescu (Elena Mateescu, director general al ANM, n.r.) este una dintre acele persoane, datorită avertizărilor meteo care mi se aduc la cunoștință. M-aș bucura foarte, foarte mult să fiu informat, indiferent cât de târziu în noapte, de către doamna Mateescu, că ninge, ca să intre și urșii în hibernare", a menționat oficialul, potrivit Agerpres.

Ministrul de resort a adăugat că ANM este o instituție strategică, iar pe baza prognozelor emise funcționează statul român.

"Sunt onorat să fiu prezent la acest eveniment în calitate de ministru al Mediului, Apelor, Pădurilor și, prin prisma ultimelor evenimente, și al urșilor. În calitate de ministru, vreau să vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut în acești primi 135 de ani de Administrație Națională de Meteorologie. ANM-ul nu a greșit și nu a dat date eronate niciodată. Pentru mine, personal, sunteți o instituție strategică, cu oameni foarte bine pregătiți, profesioniști și devotați. Pe baza prognozelor date de dumneavoastră funcționează statul român. Dacă nu ați fi, cu siguranță nu am avea busola să acționăm pe timp de vreme rea", a spus Alexe.