Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat că sunt acordate beneficii salariale nu doar oamenilor care au nevoie de ele, ci și celor care "lâncezesc și sunt trântori”. Pîslaru a criticat și amendamentele la ordonanța privind legea salarizării.

UPDATE

Dragoș Pîslaru a revenit cu explicații, solicitat de realitatea.net să precizeze dacă nu consideră că formularea sa a fost neadecvată.

"Declarația mea a fost făcută într-un cadru mai larg și se referea la ceea ce cu toții știm, respectiv că sunt foarte multe persoane care beneficiază de ajutoare sociale în baza unor declarații false sau în baza unor documente obținute eludând legea, adică prin fraudă. Și dumneavoastră, presa, ați semnalat în repetate rânduri cazuri de persoane care figurau ca fiind nevăzătoare în actele depuse la dosarul în baza căruia noi plăteam o indemnizație, dar în realitate ele dețineau permise de conducere sau chiar conduceau autoturisme. Sau acele situații în care persoane cu vile și mercedes la poartă primeau venit minim garantat. La acest gen de persoane mă refeream, iar această stare de fapt trebuie schimbată, pentru că ei ne risipesc banii noștri, ai tuturor celor care muncim și plătim taxe și impozite”, a spus ministrul Muncii.

+++

"Noi dăm beneficii oamenilor care au nevoie și trebuie să primească, dar dăm și altor oameni, care stau și lâncezesc și sunt trântori în sistem. Dăm, în același timp, servicii la o calitate care este abominabilă și lucrurile astea trebuie să se schimbe. Asta vreau să fac. Vreau să văd măsurile active, că duc la crearea de locuri de muncă, să văd inspecția socială că credibilizează sistemul și vreau să văd că legea salarizării unitare la care lucrăm să putem avea un proiect credibil, să poată toată lumea din sectorul public să vadă cum, în cinci ani de acum încolo, până în 2021, să le poată crește cu 30 la sută salariul, astfel încât toată lumea să fie mulțumită”, a declarat, joi, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, scrie News.ro.

Demnitarul a criticat amendamentele la OUG 20/2016 privind legea salarizării bugetarilor, prin care salariile ar crește începând din luna decembrie.

"Atunci când ignori orice avertisment care îți spune că o cheltuială de personal trebuie fazată ca să ne-o putem permite, în acel moment trebuie să îți asumi suspiciunea și, de data asta, cred eu, întemeiată, că este vorba de pomană electorală. Planul pe care l-am pus pe masă încă din vară a fost creștere salarială de 30 la sută până în 2021. Este mai mult decât oferă PSD acum și este mai rezonabil și mai normal”, a mai declarat Pîslaru.