Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri seară la TVR 1 că a convenit cu premierul Florin Cîțu ca persoanele vaccinate să aibă mai multă libertate.

"Am avut o discuție pe această temă cu premierul Cîțu chiar astăzi și am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate și să revină cât mai repede la viața de dinainte de pandemie. Una dintre aceste idei a fost tocmai această permisiune pentru cei care lucrează în birouri, dacă sunt toți vaccinați dintr-un anumit spațiu închis, să poată să nu poarte mască", a declarat Mihăilă.

Ministrul a mai spus că data de 1 august este una fezabilă pentru renunțarea la mască în anumite condiții - în spații deschise și în locuri neaglomerate: "Depinde unde renunțăm la mască. Încurajez și eu renunțarea la mască în anumite condiții: în afara spațiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate. Pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil."

+++

Premierul Florin Cîțu spunea miercuri că a propus Comitetului interministerial care se ocupă de planul privind relaxarea restricțiilor ca în companiile unde toți angajații sunt vaccinați să nu mai fie obligatorie masca la birou.

"Va fi încă o propunere pe masa Comitetului interministerial pe care am făcut-o, și anume ca în birourile din companii, dacă toată lumea este vaccinată, să nu se mai poarte mască", a spus Cîțu.