Ministrul Vlad Voiculescu va trimite Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu. E vorba de verificări în legătură cu managerul unității medicale, dr. Monica Pop.

UPDATE

Monica Pop a făcut miercuri o serie de declarații referitoare la acuzațiile care i se aduc. 

Ea a spus că e de acord că managerii și directorii de spitale nu trebuie să fie numiți politic, dar a negat faptul că ar fi fost sprijinită de PSD: "Sunt directorul acestui spital de 23 de ani, în care au fost toate partidele politice la putere și nu s-a întâmplat niciodată nimic. Ne-au ajutat toți miniștrii, am fost în relații bune cu toți, spitalul acesta e un spital de top, în care n-am avut nicio infecție anul trecut".

Referindu-se la Cătălin Tolontan, Pop a spus că e un jurnalist "rău" și că nu înțelege "pentru care motiv s-a pornit așa pe sistemul sanitar", afirmând că nu sunt adevărate dezvăluirile jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor privind problemele grave din spitalele românești.

În ceea ce privește relația cu Monona, directorul Spitalului de Oftalmologie a susținut că a avut un contract muncă cu această firmă, dar la acea vreme era "perfect legal". 

"Care-i problema? Cu ce-am prejudiciat eu spitalul și sistemul sanitar, dacă am dat consultații într-un cabinet privat de două ori pe săptămână, câte două ore. Care-i problema?", a spus Monica Pop, adăugând că ea a făcut din spitalul pe care-l conduce "o operă de artă".

Pop a mai susținut că din cauza acestui contract a avut un diferend și cu ANI, de la care a primit despăgubiri.

Cât despre spațiul din spital închiriat firmei Monona, aceasta a precizat că el este concesionat de Primărie pentru 49 de ani: "Au dat aprobări toată lumea, deci nu e nimica ilegal".

+++

"Va exista un control, aceasta este procedura legală. Trebuie să trimitem Corpul de control să constate și să probeze cu documente ceea ce se spune în această dimineață despre cazul doamnei Pop", a precizat Colintineanu într-o conferință de presă, scrie Agerpres.

Decizia de a trimite Corpul de Control vine după ce jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat un articol în care scrie că Monica Pop a închiriat firmei Monona, care vinde mâncare, dar și cristaline pentru bolnavi, un spațiu în spital. Contractul a fost prelungit de patru ori. În schimb, firma a angajat-o cu contract de muncă în 2007, astfel că Pop a fost, timp de patru ani, și director al Spitalului de Oftalmologie și angajatul firmei Monona, căreia îi închiriase spațiul.

Totodată, Tolontan susține că Pop, director al instituției din 1994, a beneficiat de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa, numit membru în CA la spital și șeful Comisiei de concurs, acuzații respinse de Monica Pop, care a anunțat că-l va da în judecată pe jurnalist. (Detalii, aici).

Laurențiu Colintineanu a amintit că, potrivit articolului 178 din Legea 95/2006, "funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu exercitarea oricăror altor funcții salarizate sau/și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical din aceeași unitate".

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății a adăugat că, în cazul în care "se va proba acest lucru în urma raportului de control, atunci în mod evident cazul acesta va fi tratat cu maximă seriozitate, pentru că reprezintă o încălcare a legii".