O navă petrolieră a fost atacată de pirați duminică seară în Golful Guineei. Patru membri ai echipajului, printre care un român, au fost răpiți, relatează Maritimebulletin.net. MAE a inițiat demersuri necesare pentru verificarea situației.

”Nava Agisilaos, sub pavilion Marshall Island a fost atacată de pirați azi-noapte, pe când traversa Golful Guineea, la 5 mile vest de Guineea și la 22 de mile de Togo. Echipajul a încercat manevre evazive de evitare a atacului, însă se pare că aceste manevre nu au reușit și nava a fost abordată de pirați. Patru navigatori au fost luați ostatici. Probabil că în zilele următoare o să aflăm mai multe despre naționalitățile celor care au fost luați ostatici de către pirați. Din informațiile pe care le avem, într-adevăr ar fi vorba și despre un român”, a declarat la Digi24 Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

”Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, a fost deja convocată, în regim de urgență, Celula de criză interinstituțională în vederea inițierii demersurilor necesare pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor răpite și întreprinderea acțiunilor specifice în astfel de cazuri. De asemenea, MAE menține legătura atât cu armatorul/angajatorul cetățeanului român în cauză, cât și cu Sindicatul Liber al Navigatorilor pentru alte informații relevante în acest context. Ministerul afacerilor externe reiterează recomandarea ca tratarea în spațiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauția, dat fiind caracterul specific și sensibil al acestuia”, a anunțat MAE.