Nicușor Dan spune că în ultimele trei zile s-a înregistrat o situație ”mai grea decât o să fie în această iarnă”, întrucât diferențele de temperatură au fost foarte mari, iar creșterea presiunii s-a făcut mai lent pentru a nu ceda sistemul mai mult.

”În aceste ultime 3 zile am avut o situație mai grea decât o să fie în această iarnă, pentru că a fost o diferență mare de temperatură în jos și pentru că rețeaua este așa cum este, nu se poate opera cu schimbări mari de presiune, pentru că ar plesni mult mai mult decât plesnește în mod curent. Ritmul în care a fost crescută presiunea a fost mai mic și mulți bucureșteni au avut de suferit. Nu este ceva ce se va întâmpla. O să avem avarii în iarna asta dar nu în ritmul în care am avut în ultimele trei zile”, a afirmat miercuri, Primarul general Nicușor Dan, la începutul primei ședințe a Consiliului General al Municipiului București.  

El a reamintit de semnarea contractului de finanțare în valoare 300 de milioane de euro pentru modernizarea primei bucăți a rețelei principale de termoficare din București.

Pe 10 noiembrie, Primarul general Nicușor Dan și ministrul fondurilor europene Marcel Boloș au semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea a 23% din rețeaua de termoficare a Capitalei.