Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a atras atenția vineri asupra faptului că proiectul de buget pentru anul 2024 prevede pentru Primăria Capitalei o alocare cu 620 de milioane de lei mai mică decât în 2023.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PMB, el a precizat că o astfel de sumă echivalează cu prețul a 60 de tramvaie noi, a 100 de autobuze electrice sau cu banii alocați pentru extinderea și modernizării stației de epurare de la Glina pentru incineratorul de nămol, relatează Agerpres.

Edilul general s-a referit la disproporția existentă între atribuțiile Primăriei Capitalei și ale Primăriilor de sector și între bugetele alocate acestora. El a menționat că în proiectul de buget pentru 2024, acest raport este și mai accentuat, având în vedere că PMB va primi 47% din cotele defalcate din impozitul pe venit, nu 50%, cum a primit în 2023.

Potrivit edilului general, proiectul de buget conține și o altă prevedere în baza căreia bugetul PMB pentru 2024 urmează să fie diminuat. Este vorba despre banii destinați instituțiilor de cultură.

Premieruș Marcel Ciolacu susține că ”nu a tăiat nimic și că primarul e un pic în eroare”.