Guvernul a aprobat în ședința de miercuri un proiect de Ordonanță de Urgență prin care sunt oferite privilegii președinților Curții Constituționale, Înaltei Curți de Casație și Justiție, Curții de Conturi, CSM și Academiei Române.

Întrebat de conținutul acestei OUG în conferința de presă de la finalul ședinței, purtătorul de cuvânt Nelu Barbu a declarat că "linia principală" a documentului constă în posibilitatea actualitării și stabilirii tarifelor în ceea ce privește închirierea imobilelor aflate în administrarea RAAPPS. 

La insistențele jurnaliștilor, Barbu și-a amintit că a fost extinsă lista beneficiarilor de locuințe RAAPPS, "pentru a exista similitudinea legislativă în ceea ce pivește anumite persoane care ocupă funcții importante... în statul român să beneficieze de aceste facilități".

Este vorba de președinții Curții Constituționale, Înaltei Curți de Casație și Justiție, Curții de Conturi, CSM și Academiei Române.

"Cheltuielile de întreținere pentru energie, gaze, apă, canal, amortizarea și uzura
mijloacelor fixe și obiectelor de inventar, taxele și impozitele pe clădiri și terenuri aferente
utilizării reședinței oficiale se vor suporta din fondurile regiei", se arată în document.

Până acum, puteau beneficia de reședințe oficiale președintele României, președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților, primul-ministru și persoanele care au avut calitatea de șef al statului român.
.