Guvernul a aprobat în ședința de miercuri un proiect de Ordonanță de Urgență prin care sunt oferite privilegii președinților Curții Constituționale, Înaltei Curți de Casație și Justiție, Curții de Conturi, CSM și Academiei Române.

Întrebat de conţinutul acestei OUG în conferinţa de presă de la finalul şedinţei, purtătorul de cuvânt Nelu Barbu a declarat că "linia principală" a documentului constă în posibilitatea actualitării şi stabilirii tarifelor în ceea ce priveşte închirierea imobilelor aflate în administrarea RAAPPS. 

La insistenţele jurnaliştilor, Barbu şi-a amintit că a fost extinsă lista beneficiarilor de locuinţe RAAPPS, "pentru a exista similitudinea legislativă în ceea ce piveşte anumite persoane care ocupă funcţii importante... în statul român să beneficieze de aceste facilităţi".

Este vorba de președinții Curții Constituționale, Înaltei Curți de Casație și Justiție, Curții de Conturi, CSM și Academiei Române.

"Cheltuielile de întreţinere pentru energie, gaze, apă, canal, amortizarea şi uzura
mijloacelor fixe şi obiectelor de inventar, taxele şi impozitele pe clădiri şi terenuri aferente
utilizării reşedinţei oficiale se vor suporta din fondurile regiei", se arată în document.

Până acum, puteau beneficia de reședințe oficiale președintele României, președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților, primul-ministru și persoanele care au avut calitatea de șef al statului român.
.