Compania de pariuri Superbet Group anunță că va renunța la mesajele comerciale de pe panourile publicitare stradale, în contextul în care Parlamentul vrea să restricționeze reclamele la jocuri de noroc la radio, TV și pe străzi.

"(...) Dorim să facem publică decizia noastră de a elimina toate mesajele comerciale din panourile publicitare stradale, acțiune ce se va finaliza în prima jumătate a acestui an. În perioada imediat următoare, Superbet va începe procesul de eliminare a acestor panouripublicitare, urmând a păstra doar mesaje outdoor care promovează jocul responsabil. De asemenea, în virtutea acestui demers de auto-reglementare, unic în piața din România, ne asumăm angajamentul de a nu avea nicio formă de panouri de publicitate stradală, indiferent de mesaj sau dimensiune, pe o rază de 100 de metri față de instituțiile de învățământ liceale”, subliniază reprezentanții Superbet", a transmis compania.

Compania mai spune că industria jocurilor de noroc din România funcționează într-un cadru complex de reglementări și în deplină conformitate cu legislația la nivel național și european și adaugă că își asumă angajamentul de a colabora, în mod transparent, cu toate entitățile implicate în procesele decizionale care vizează domeniul nostru de activitate. 

Plenul Senatului a dezbătut și votat miercuri proiectul de lege prin care se interzice difuzarea la radio și TV, în intervalul orar 06:00 - 23:00, a reclamelor la jocurile de noroc, dar și prevederea ca dimensiunile bannerelor publicitare din oraș să nu depășească în mod individual o suprafață de 30 de metri pătrați și să nu promoveze premii în bani sau bunuri materiale.

Pentru a fi adoptat, proiectul mai trebuie dezbătut și votat Camera Deputaților.