Un cargou sub pavilionrusesc cu 13 marinari ucrainieni la bord s-a scufundat, joi, în Marea Neagră, la o distanță de 70 de mile marine de portul Constanța, informează Agerpres.

UPDATE

"Nava 'Volgo Balt 179' este scufundată. Echipajul navei este format din 13 persoane, 12 bărbați și o femeie, toți cetățeni ucraineni. Cele zece persoane salvate se află în spitalul navei GSP Falcon și primesc toate îngrijirile necesare. Un membru al echipajului nu a fost găsit până în acest moment. Operațiunea de salvare continuă", au informat reprezentanții Grupului Servicii Petroliere (GSP), transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, mesajul S.O.S. transmis de cargoul rusesc a fost recepționat de nava GSP aflată în zonă.

"La 04,40 dimineața, GSP Falcon a recepționat un mesaj de urgență de la nava 'Volgo Balt 179'. Operațiunea de salvare a început fără întârziere, în condiții meteo deosebit de dificile, vânt de 50 km/h și valuri de 4 metri. Ultimul mesaj transmis de 'Volgo Balt 179' a fost de abandon navă", a transmis GSP.

Persoana dispărută în apele Mării Negre este căutată în continuare.Marinarii salvați vor fi transportați la dana de pasageri din portul Constanța, la finalizarea operațiunilor de salvare. 

+++

Zece dintre MARINARI au fost salvati, unul a decedat, iar pentru doi operațiunea de salvare e în derulare, transmite News.ro.

+++

Potrivit Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), nava Artemis a instituției a fost trimisă la fața locului.

Acțiunea de salvare a marinarilor aflați la bordul cargoului este în derulare și se pare că unul dintre aceștia, aflat în stare gravă, ar fi murit.

Autorități portuare au precizat că în zonă intervin mai multe echipaje de salvare.