Un angajat al Ministerului Sănătății a trimis o somație greșită către spitale prin care se anunța că vineri trebuie să se încheie prima etapă a vaccinării.

De fapt, somația trebuia să conțină înștiințarea spitalelor din țară ca până astăzi să încheie programările în vederea vaccinării personalului medical, informează Digi24.ro.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a cerut oficial Ministerului Sănătății să trimită o adresă către centrele de vaccinare, prin care să le anunțe că trebuie ca până vineri să încheie programările cadrelor medicale pentru vaccinare.

Un angajat al Ministerului Sănătății a înțeles însă greșit mesajul, astfel că la managerii de spitale a ajuns notificarea că vineri, la ora 20.00, trebuie încheiată vaccinarea cadrelor medicale, nu programarea, așa cum transmisese coordonatorul campaniei.

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat pentru Digi24 că a sesizat această greșeală și că la ședința zilnică cu reprezentanții centrelor de vaccinare din județe a atras atenția că este vorba de o eroare. Potrivit lui Gheorghiță, trimiterea acestei adrese nu înseamnă că nu se mai pot face programări pentru cadrele medicale și după această dată.