Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că proiectul Legii salarizării unitare va da posibilitatea ca unii bugetari să aibă venituri peste cel al șefului statului, ca urmare a sporurilor aplicate.

Solicitată să comenteze unele analize făcute la proiectul de Lege al salarizării potrivit cărora judecătorii și procurorii, prin sporuri, vor avea salarii duble, chiar triple față de șeful statului, ministrul Muncii a răspuns: "Salariul de bază al președintelui va fi cel mai mare dintre bugetari. Sigur că sunt și alții care vor adăuga sporuri și, ca venituri, vor fi peste președinte", relatează Mediafax.

"Noi am vrut ca niciun salariu să nu treacă peste al președintelui - și nu trece niciunul - dar ca venituri vor fi bugetari care și la ora actuală sunt, ca venituri, peste președintele României", a mai explicat, miercuri, la Parlament, ministrul Muncii, subliniind că și la ora actuală există această situație.

"Noi nu am făcut creșteri foarte mari la procurori și la judecători. Așa au salariile în plată la ora actuală", a spus Olguța Vasilescu, precizând că salariile judecătorilor și procurorilor sunt "suficiente" și nu va fi făcută nicio concesie în sensul unei eventuale creșteri.

Totodată, ministrul Muncii a dat asigurări că proiectul Legii salarizării este "în linie dreaptă".

"Orizontul de timp este exact cum scrie în programul de guvernare, la data de 1 iulie ea să se aplice", a mai spus Olguța Vasilescu.

În schimb, președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a criticat amânarea Legii salarizării unitare.

"Aflăm de la pesediști că au amânat-o pentru Sfântul Așteaptă. Degringolada guvernamentală e totală. Nici nu se putea altfel. Rețeta pe care Liviu Dragnea a impus-o Guvernului Grindeanu e una a dezastrului: promisiuni gigantice, cheltuieli fără limite, venituri și investiții în picaj. Și-au dat seama până și ei că n-au de unde revărsa cornul abundenței peste sectorul bugetar așa cum s-au lăudat. De aceea, își pasează unii altora răspunderea pentru această lege, de aceea se contrazic și își calcă în picioare promisiunile de la care au pornit. Nu în ultimul rând, o lege a salarizării bugetare trebuie să aibă la bază un set clar de criterii, valori și principii despre care nimeni nu i-a auzit vorbind pe Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu și pe Olguța Vasilescu. N-au făcut-o pentru că nu au nicio idee. Confruntată cu propriile minciuni și nerealizări, majoritatea PSD-ALDE lansează diversiuni în serie", a scris Turcan, pe Facebook.