OLX ia măsuri în cazul a două medicamente folosite pentru COVID-19 și interzice anunțurile pentru cele două produse față de care interesul a crescut masiv în ultima perioadă, potrivit paginademedia.ro.

Este vorba despre Arbidol și Arbivir, despre care oficialii platformei spun că „nu sunt recomandate în protocolul de tratament Covid-19”, conform unui anunț al cestora.

„Comercializarea oricăror medicamente eliberate pe bază de rețetă, pe platforma OLX, este strict interzisă și astfel de anunțuri sunt eliminate imediat de pe site”, mai spun reprezentanții platformei. 

De asemenea, aceștia vin cu date oficiale în ceea ce privește unul dintre medicamente: „Conform unei postări pe contul de social media, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România informează că că medicamentul Arbidol nu este autorizat în țara noastră”, menționează cei de la OLX. 

S-a înregistrat o creștere uriașă a căutărilor: de aproape 40 de ori mai mare față de luna anterioară.În ultima luna (vorbim despre perioada 1 octombrie și 7 noiembrie 2021), au fost peste 8000 de căutări pe OLX pentru aceste două medicamente.

În comparație cu luna aprilie, când au fost înregistrate cu 95% mai puține căutări.

De la începutul anului, pe OLX s-au făcut aproape 12 300 de căutări pentru Arbivir și Arbidol, arată datele companiei. 

„OLX a decis să blocheaze și să elimine în mod proactiv aceste anunțuri prin care se puteau comercializa medicamentele Arbidol și Arbivir, apelând la o combinație de inteligență artificială și moderare umană”, explică oficialii platformei de anunțuri.