Premierul Ludovic Orban a anunțat marți după-amiază că testul pentru infecția cu Sars-Cov-2 făcut în Belgia medicului Cătălin Denciu, rănit grav în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț, a ieșit negativ

”Din ceea ce știm noi, testul Real Time PCR care i-a fost făcut la Spitalul Militar din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip Real Time PCR pentru că nu au avut timp de procesare și să fi fost un test antigen”, a explicat premierul.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spunea luni, la Digi24, că mediului Cătălin Denciu i-a fost efectuat un test pentru infecția cu Sars-Cov-2 la Spitalul Floreasca, iar acesta a ieșit pozitiv.

"La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv. El suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie. A avut și un IgG de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecție cu SARS-CoV-2, să o avem și ca răspuns zilele următoare", a spus Tătaru.