Circa 15 tineri au participat, vineri dimineața, la un flashmob, în stația de metrou Piața Unirii, cântând imnul național și împărțind trecătorilor foi volante cu mesaje referitoare la creșterea transparenței în administrație și la Ordonanța 13/2017.

Zeci de bucureșteni s-au oprit din drumul lor, unii dintre ei cântând alături de tineri, alții filmând episodul cu telefoanele mobile. Tinerii țineau în mână coli A4 cu mesajele "#REZIST pentru o Românie curată" și "#REZISTăm. Ne vedem în Piața Victoriei!", potrivit Agerpres.

Unii dintre ei au fluturat steaguri tricolore. După intonarea imnului, cei prezenți au aplaudat.

Unul dintre participanții la flashmob, Dan, medic specialist în vârstă de 30 de ani, a declarat că a aflat despre această inițiativă de pe pagina de Facebook "Corupția ucide". 

”Mi s-a părut o inițiativă originală și interesantă, care să trezească dimineața, la propriu, oamenii. Am venit înainte de serviciu. Ne-am simțit foarte bine primiți", a spus Roxana Popescu, o altă participantă la acțiune. 

Alexandra Drîmbă, inițiatoarea acțiunii, a declarat că și-ar dori ca astfel de flashmob-uri să fie organizate și în zilele următoare, iar ideea să fie preluată în alte orașe din țară. 

Continuarea protestelor

În pofida abrogării Ordonanței 13/2017 și a demisiei lui Florin Iordache din funcția de ministru al Justiției, protestele au continuat și joi seara, pentru a 10-a zi la rând. 

Aproximativ 5.000 de oameni au protestat, joi seara, în Piața Victoriei din București, scandând "Jos Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu", "Altă întrebare? Altă guvernare".

Demonstranții au venit cu noi mesaje, pe pancartele lor putându-se citi: "Demisia! Nu putem sta să vă păzim noapte de noapte!", "M-am odihnit. Am revenit. # rezist", "Jos guvernul mafiot PSD-ALDE", "#rezist. Ghinion", "Grindeanu, du-te după Iordache".

Și la Palatul Cotroceni a continuat protestul față de președintele Klaus Iohannis. Circa 400 de manifestanți au solicitat, pentru a cincea zi la rând, demisia șefului statului.

Proteste sunt anunțate și pentru vineri seara.