Libertatea rămâne fără directorul editorial. Cătălin Tolontan, coordonatorul editorial al ziarului Libertatea, a fost anunțat astăzi că își încheie colaborarea cu Ringier, potrivit surselor Paginademedia.ro.

Decizia vine după ce Tolontan a fost îndepărtat inițial de la Gazeta Sporturilor în urmă cu o lună.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, ziaristele Iulia Roșu, redactor-șef adjunct Libertatea și Camelia Stan, tot redactor-șef adjunct, au fost și ele date afară.

Compania a anunțat într-un comunicat de presă că Libertatea urmează să treacă printr-o serie de schimbări, iar ziarul se va orienta mai mult către zona de digital, în contextul în care vânzările au scăzut drastic în ultimii ani, cu 64% față de anul 2018.

La lui noiembrie, Ringier a renunțat la ediția tipărită a ziarului Gazeta Sporturilor și a desființat mai multe posturi, printre care și cel al editorului coordonator al GSP, Cătălin Tolontan.

Conflictul a început după ce jurnaliștii au refuzat să dea la citit în avans, managementului Ringier, articolele legate de casele de pariuri, după cum a relatat Cătălin Țepelin, fost redactor șef al publicației sportive.