Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au cerut Judecătoriei Sectorului 5 suspendarea dizolvării firmei Hexi Pharma, instanța stabilind primul termen luni, 16 mai.

Pe rolul Judecătoriei Sectorului 5 a fost înregistrată o cerere a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție privind suspendarea dizolvării sau lichidării Hexi Pharma, primul temen de judecată fiind stabilit luni, 16 mai, scrie Mediafax.

Cererea procurorilor vine după ce firma Hexi Pharma a anunțat miercuri că a demarat deja procedurile legale pentru închidere și că își va retrage toate produsele de pe piață, precizând că în urma rezultatelor anunțate în legătură cu produsele companiei, firma își cere scuze public.

Produsele biocide Hexi Pharma prezintă diferențe în concentrații între valoarea declarată și cea măsurată, arată primele teste oficiale anunțate de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Victor Strâmbu, acesta precizând că produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendată cu 40.000 lei.

La data de 10 mai, pe rolul Tribunalului București a fost înregistrat un dosar prin care firma solicită intrarea în insolventă, prima ședință de judecată fiind stabilită pentru 17 mai. Potrivit informațiilor care apar în cererea de insolvență, firma Hexi Pharma ar avea datorii de 23.426.229 lei.

Vineri, firma Hexi Pharma a fost pusă sub învinuire de procurorii de la Parchetul General, pentru "zădărnicirea combaterii bolilor" și "falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse".

Șeful ANAF: Nu mai încasăm mare lucru de la o firmă în insolvență

Legea insolvenței ar trebui modificată pentru că e prea permisivă, a declarat, la Digi24, șeful ANAF, Dragoș Doroș. 

”Orice companie intrată în insolvență aproape că ne duce la concluzia că nu mai încasăm mare lucru de acolo. Am propus să modificăm legea insolvenței în sensul în care să menținem debite apte de a fi încasate măcar acele datorii care sunt în urma unor hotărâri ale instanțelor”, a spus Doroș.

ANAF a calculat că are de recuperat de la contribuabilii mici 77 de miliarde de lei. 80% din bani sunt însă pierduți definitiv: ”Din cele 70-80 de miliarde, 60 de de miliarde aparțin unor companii care chiar dacă sunt mari, mijlocii sau mici au fost introduse în această categorie datorită unui singur criteriu - ele se află in insolvență”, a mai spus șeful Fiscului.