Parlamentul European solicită o cotă privind numărul de persoane cu dizabilități angajate în companii, în special cele mari, și spune că UE ar trebui să dea un bun exemplu cu o astfel de acțiune, informează DPA.

Abaterile ar putea fi întâmpinate cu sancțiuni eficiente și proporționale, care ar putea promova astfel un mediu de lucru incluziv, a declarat PE într-un raport adoptat miercuri.

Eurodeputata Katrin Langensiepen, din grupul Verzilor, a declarat că accesul egal la piața primară a muncii este departe de realitate pentru majoritatea persoanelor cu dizabilități. Rata de angajare a acestora este de doar 50,6%, în timp ce pentru persoanele fără dizabilități este de 74,8%.

Propunerile parlamentarilor au fost în principal în favoarea includerii persoanelor cu dizabilități pe piața deschisă a muncii. Ei au subliniat că atelierele protejate ar trebui să fie o opțiune doar pentru o perioadă limitată de timp.

Statele membre ar trebui să asigure, de asemenea, recunoașterea reciprocă a statutului de handicap, au spus ei. Cardul european pentru dizabilitate, care, potrivit comisarului pentru egalitate, Helena Dalli, este valabil în prezent în opt state membre, urmează să fie extins în întreaga UE până la sfârșitul anului 2023.

În Germania, angajatorii cu cel puțin 20 de posturi sunt deja obligați să ocupe 5% dintre acestea cu persoane cu dizabilități severe. Cu toate acestea, compania poate plăti și o taxă compensatorie.