Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor, în special celor de clasa a VIII-a și a XII-a, dar și cadrelor didactice din comunitățile dezavantajate, anunță instituția printr-un comunicat de presă.

"Patriarhia Română susține inițiativa Ministerului Educației și Cercetării, de a oferi tablete sau alte dispozitive electronice elevilor și cadrelor didactice din comunitățile dezavantajate, prin Proiectul "Alege Școala!" al Patriarhiei Române și prin intermediul eparhiilor din țară și din diaspora română, care s-au alăturat acestui demers, în măsura posibilităților actuale", se arată în comunicat.

Până în prezent, la nivelul Patriarhiei Române au fost oferite 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei, astfel.

+++

150 de milioane de lei pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, destinate elevilor din mediile defavorizate este suma alocată prin suplimentarea bugetului anual al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), prin Hotărâre de Guvern. 

Banii sunt destinați achiziției de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat. MEC urmărește astfel "să asigure accesul la activitățile didactice la distanță elevilor din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar", potrivit unui comunicat de presă.