Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au descis joi la 12 adrese din București și Ilfov, pentru destructurarea unei grupări infracționale bănuite de contrafacerea unor produse de curățenie, igienă și alcool sanitar.

Activitățile vizează domiciliile unor persoane și sediile sociale ale unor societăți comerciale bănuite de activități comerciale cu produse de curățenie, igienă și alcool sanitar contrafăcute, produsele fiind valorificate către diverși clienți din centrele comerciale din Ilfov, transmit IGPR printr-un comunicat de presă.

În cauză, mai multe persoane fizice sunt bănuite că ar fi produs și comercializat, prin intermediul unor societăți comerciale deținute de persoane interpuse, fără bonitate materială, produse de curățenie, igienă și alcool sanitar contrafăcute, care reprezintă un pericol social pentru sănătatea și integritatea corporală.

Activitățile erau realizate fără a evidenția în documentele contabile operațiunile comerciale derulate, eludându-se astfel plata taxelor și impozitelor aferente către bugetul de stat.

La acțiune au paticipat polițiști ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Ilfov, care beneficiază de sprijinul inspectorilor antifraudă din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

De asemenea, la percheziții au fost trimiși și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică și echipe de intervenție din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.