Șeful Poliției Române, chestor principal Liviu Vasilescu, a anunțat luni că, în urma violențelor din stradă care au avut loc în perioada Sărbătorilor Pascale, au fost reținute peste 20 de persoane.

Opt persoane au fost reținute la Brașov, 11 la București, iar în județul Hunedoara au fost arestate preventiv patru persoane.

Într-o declarație de presă, chestorul Liviu Vasilescu a precizat, referindu-se la incidentele violente din Săcele (jud. Brașov), București și Hunedoara, că Poliția Română ”a gestionat situația operativă, iar acest lucru este demonstrat de măsurile legale dispuse”.

”Până la acest moment, la Hunedoara s-a dispus măsura arestării preventive față de patru persoane, la Brașov s-a dispus reținerea a opt persoane, iar la București s-a dispus reținerea pentru 11 persoane, care vor fi prezentate cu propunere de arestare preventivă. În toate aceste cazuri, cercetările continuă sub coordonarea unităților de parchet competente. De asemenea, în cazurile în care au fost identificați minori la fața locului, colegii mei au notificat Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului. Totodată, au fost aplicate peste 50 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au participat la aceste evenimente. Verificările sunt în curs și toți cei implicați vor fi trași la răspundere - contravențional sau penal, după caz", a spus Liviu Vasilescu, relatează Agerpres.

Pe de altă parte, șeful Poliției Române a anunțat că, în perioada Sărbătorilor Pascale, infracționalitatea a scăzut cu 17% față de anul trecut, iar în cazul faptelor comise cu violență se înregistrează o scădere de 47% față de anul 2019.

"Din analizele realizate la nivelul Poliției Române, rezultă că infracționalitatea sesizată din perioada Sărbătorilor Pascale a scăzut cu 17% față de anul trecut și cu 10% față de anul 2018. Trendul descendent se menține și în cazul faptelor comise cu violență, unde înregistrăm o scădere de 47% față de anul trecut și cu 21% față de 2018", a declarat el.