O nouă tranșă de vaccin de la compania farmaceutică AstraZeneca, care constă în 208.000 doze, va sosi în țară pe cale terestră. Comitetul național de coordonare a vaccinării nu precizează și data când dozele ajung în România.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale de depozitare existente la nivel național. 

Până în prezent, au fost recepționate 486.000 de doze AstraZeneca, iar din data de 15 februarie, au fost vaccinate 158.013 de persoane. 

În țara noastră, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice.

De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.