Cei peste 350 de militari, din șase țări, au executat duminică un exercițiu complex cu trageri de luptă, ultima etapă de pregătire după o săptămână de instrucție.

Militarii au participat la modulul de pregătire ''Platinum Eagle 16.1'' din cadrul exercițiului Black Sea Rotational Force (BSRF)16 de la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă ''Smârdan'', din județul Galați. 

Potrivit coordonatorului activității, locotenent colonel Valentin Sfrejea de la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată ''Sfântul Andrei'' din Galați, în exercițiu au fost implicați militari din Bulgaria, Marea Britanie, Republica Moldova, România, Serbia și Statele Unite ale Americii, relatează Agerpres.

Conform scenariului, exercițiul a avut integrate în acțiune elemente debarcate, îmbarcate pe tehnica de luptă, de sprijin aerian — trei elicoptere și două avioane—, de aruncătoare din structurile de pușcași marini americani și de geniu.

Exercițiul a început cu acțiunea forțelor debarcate care au avut misiunea să curețe o zonă de elementele inamice și să stabilească un post de observare de unde să conducă elementele de sprijin aerian și terestru.

În etapa a doua au acționat infanteriști îmbarcați pe mașini de luptă ale infanteriei din Batalionul 300 de la Galați, împreună cu o grupă de sprijin de pușcași marini americani, cu misiunea de a prelua controlul asupra unor căi de comunicație foarte importante.

Acțiunile de luptă s-au desfășurat pe o adâncime de aproximativ trei kilometri și pe un front de doi kilometri.