Un număr de 63 de studenți ai Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” au suferit o toxiinfecție alimentară, unii dintre ei fiind transportați la spital pentru îngrijiri, fără a fi însă internați.

Direcția de Sănătate Publică București face o anchetă epidemiologică, iar conducerea Academiei a dispus verificări în ceea ce privește respectarea normelor de depozitare, de manipulare, de preparare și servire a alimentelor, transmite News.ro.

Reprezentanții Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” au anunțat că marți, începând cu ora 20.30, mai mulți studenți ai instituției au prezentat stări de rău, acuzând dureri abdominale însoțite de stări de vomă.

”Personalul instituției, aflat la serviciul de permanență, a luat de îndată primele măsuri în vederea acordării de asistență medicală. La fața locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenților care acuzau stări de rău, iar cei care au necesitat investigații amănunțite au fost transportați la unități spitalicești cu diagnosticul primar: enterocolită-toxiinfecție alimentară. În total, au fost afectați 63 de studenți. În urma acestui incident, niciun student al Academiei de Poliție «Alexandru Ioan Cuza» nu a fost internat, celor afectați recomandându-li-se tratament medical de specialitate”, a precizat sursa citată.

Totodată, specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică București s-au prezentat la sediul instituției pentru desfășurarea unei anchete epidemiologice.

”Aspectele menționate nu afectează derularea procesului didactic din instituție. Conducerea Academiei a dispus constituirea unei comisii în vederea efectuării de verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare și servire a alimentelor”, a transmis instituția.