Kavala și Thassos sunt printre destinațiile favorite. România și Bulgaria cer soluții pentru evitarea aglomerației la punctele de trecere a frontierei.

Peste un milion de turiști români sunt așteptați anul acesta în Grecia în sezonul estival, cu o preferință deosebită pentru regiunea extinsă a Macedoniei de Est, în special Kavala și Thassos, relatează Typosthes.

Acest lucru a fost subliniat în cadrul unei ședințe de informare desfășurate la Primăria Municipiului Kavala, la inițiativa Consulului General al României la Salonic, Nicolae Dan Dima, cu participarea lui Florian Daniel Mazilu, consilier pentru Afaceri Consulare la Ambasada României.

Potrivit estimărilor autorităților române, se preconizează că numărul turiștilor români în Grecia va ajunge anul acesta la 1,3 milioane, cu 100.000 mai mult decât în ​​2019.

La întâlnire au participat autorități locale din municipiile Kavala și Thassos, reprezentanți ai Regiunii Kavala, ai Direcției de Poliție Kavala, ai Autorității Portuare Centrale din Kavala, ai Spitalului General din Kavala, precum și reprezentanți ai departamentului de turism al companiei municipale Kavala.

Principala problemă ridicată la întâlnire de reprezentanții autorităților consulare din țările vecine a vizat punctele de trecere a frontierei, unde se observă o aglomerație mare de vehicule, de aceea li s-a cerut autorităților elene să găsească soluții pentru a reduce timpul petrecut de turiști pentru a trece granița.

Reprezentanții celor două țări vecine, după ce au exprimat mulțumiri pentru organizarea întâlnirii, au remarcat că România este prima țară care lansează astfel de întâlniri informative, calificând discuția dintre parteneri drept extrem de utilă. Ei chiar au subliniat că au examinat toate problemele tehnice legate de sosirea turiștilor români în Grecia și măsurile care trebuie implementate pentru revenirea la normalitate și că au primit un răspuns imediat din partea autorităților elene la propunerile înaintate.

Atât primarul din Thassos, Lefteris Kyriakidis, cât și reprezentanții administrației regiunii, ai forțelor de ordine și directorul spitalului i-au asigurat pe oficialii români și bulgari că infrastructura din domeniul sănătății și siguranței turiștilor este în măsură să facă față oricărei probleme în Kavala și Thassos. S-a mai subliniat că organele administrației locale și regionale vor fi în contact permanent cu autoritățile consulare pentru ca serviciile publice să fie oferite în mod adecvat turiștilor.

Sursa: RADOR