Compania farmaceutică BioNTech a estimat că este în măsură să producă două miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 până la finele anului 2021, peste obiectivul anterior de circa 1,3 miliarde de doze, relatează luni AFP, citată de Agerpres.

Această estimare include însă și ''noul standard'', care permite extragerea a șase doze de vaccin dintr-o fiolă, în loc de cinci doze până în prezent.

BioNTech, care produce acest vaccin în parteneriat cu compania farmaceutică americană Pfizer, mizează de asemenea pe extinderea capacităților de producție, printre care și darea în exploatare așteptată la sfârșitul lunii februarie a unității de producție de la Marburg, în Germania. Această nouă fabrică va permite suplimentarea capacității anuale de producție cu până la 750 de milioane de doze, dintre care circa 250 de milioane în primul semestru al acestui an.

Pfizer-BioNTech are în prezent o fabrică în Belgia, la Puurs, unde sunt produse vaccinurile destinate țărilor Uniunii Europene, și alte trei în SUA.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a actualizat vineri prospectul vaccinului Pfizer/BioNTech, stabilind că din fiecare fiolă pot fi extrase șase doze de vaccin, dar cu condiția folosirii unor seringi cu un volum nu mai mare de 35 de microlitri.