Ministrul Sănătății a declarat vineri că, în urma aplicării Legii salarizării unitare, aproximativ 10% dintre angajații din sistemul sanitar nu vor beneficia de creșteri salariale, ci vor încasa mai puțini bani.

”Legea salarizării spune că se majorează salariile de încadrare și sporurile se plafonează la 30% pe ordonator principal de credite. Deci, practic, această aplicare a regulamentului  trebuie să respecte legea. Există anumite categorii de salariați ale căror venituri scad în urma aplicării Legii salarizării, pentru că aceste categorii de salariați nu beneficiază de creșterea salariului de încadrare până în 2022, așa cum beneficiază medicii și asistentele medicale”, a afirmat Sorina Pintea, precizând că aproximativ 10% dintre angajații din sistemul de sănătate vor fi afectați de noua lege.

”Pentru ca aceste pierderi să fie acoperite față de nivelul lunii februarie, există în lege o prevedere care spune că spitalele pot acorda stimulente în limita a două salarii minime brute pe țară, pentru fiecare angajat, pe lună. Poate fi aplicată pentru a compensa aceste pierderi de venituri care există la anumite categorii, respectiv la personalul auxiliar”, a mai spus ministrul, fără să poată preciza de unde vor lua spitalele acești bani.