Automatele de cafea vor fi vizate de o acțiune de control la nivel național, a anunțat joi, într-o conferință de presă, Marius Pîrvu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

"În prezent, avem o acțiune de control care va începe la nivel național și care se referă la automatele de cafea. Acestea, în momentul de față, în urma specificațiilor tehnice transmise de către producător, reiese că nu au dreptul să funcționeze outdoor, ci numai indoor. De asemenea, nu au voie să funcționeze decât dacă sunt branșate la o rețea de apă și trebuie să se scrie pe eticheta lor ceea ce beți, respectiv cafea sau... cafea cu albitor, pentru că nu vorbim despre cafea cu lapte, ci cafea cu înălbitor de rufe, de ce vreți dumneavoastră...Machiatto nu e machiatto... La automatele de cafea "nicht" cafea măcinată. Intrăm în foarte multe amănunte. Din nefericire, nu voi încasa eu, ca de obicei. Noi decât constatăm și sunt alte entități care vor face asta. ANSVSA va trebui să meargă la fiecare loc în care un automat de cafea se instalează. Acolo va primi autorizație de funcționare”, a afirmat Pîrvu, potrivit Agerpres.

În privința altor campanii de control pregătite de ANPC în decursul acestui an, Pîrvu a amintit de zona marilor comercianți, zona financiar-bancară și cea a dezvoltatorilor imobiliari.