Ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarul de stat Bogdan Despescu au participat la evenimentul de prezentare a noilor achiziții de echipament, armament și muniție, care vor intra în dotarea polițiștilor români.

"Această tehnică nouă pe care dumneavoastră ați primit-o astăzi, este un prim pas. Toți colegii de la ordine publică, de la rutieră, vor fi dotați cu armament de ultimă generație. Acest lucru este un mesaj și un semnal pentru infractori. Am spus, încă de la începutul mandatului meu, toleranță zero față de infracționalitate, de rețele de crimă organizată, rețele de trafic de persoane. Aceste dotări ne oferă posibilitatea să ne confruntăm cu răufăcătorii, care pun în pericol viața și bunurile cetățenilor", a declarat Vela.

Potrivit acestuia, prețul de achiziție a unui pistol este de aproximativ 1.900 de lei cu TVA, pistoalele fiind cumpărate direct de la producători, iar linia de fabricație este în curs de instalare la Romarm.

În cadrul evenimentului de înmânare a noilor mijloace de intervenție și protecție ale polițiștilor, ministrul a oferit polițiștilor prezenți primele 100 de pistoale de calibru 9x19 mm, marca Beretta.

Cele 25.000 de pistoale achiziționate de Inspectoratul General al Poliției Române urmează a fi distribuite până la finalul lunii august angajaților din teritoriu, după o reinstruire pe linia folosirii armamentului. În perioada imediat următoare, se va distribui primul lot de 5.000 de pistoale Beretta.

În decursul acestui an, au fost recepționate autospeciale noi, urmând ca, până la finalul anului, să se ajungă la peste 6.000 de autospeciale care vor fi distribuite structurilor din cadrul Poliției Române.

De asemenea, și alte echipamente și mijloace tehnice pentru protecția polițiștilor, precum căști de protecție cu vizor, dispozitive de blocare a trecerii auto, veste antiglonț, maieuri de protecție, 6.000 de body-camera vor intra în dotarea polițiștilor, transmite MAI.