Consilierul local Ana Ciceală și USR București au depus o plângere penală contra primarului Capitalei în cazul Spitalului Gomoiu.

”Am depus, împreună cu USR București, la DNA, plângerea împotriva Gabrielei Firea. Sesizarea detaliază circumstanțele în care Gabriela Firea și aparatul administrativ au ezitat să pună la dispoziția consilierilor municipali informațiile de interes public din Raportul întocmit de Corpul de Control în urma verificărilor de la Spitalul Gomoiu. Deși cunoștea situația, raportul și recomandările Corpului de Control, Gabriela Firea și aparatul administrativ nu și-au îndeplinit obligațiile legale și din fișa postului. Concret, deși au luat la cunoștință și au avut indicii că s-au efectuat operațiuni și acte ilicite ce pot atrage răspunderea penală, conducerea Primăriei a omis sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală, așa cum prevede legea”, a scris Ana Ciceală pe Facebook.

Consiliera municipală a USR notează că, dacă nu ar fi avut ceva de ascuns, Gabriela Firea ar fi trebuit să prezinte opiniei publice situația de la Gomoiu: ”Faptul că nu a făcut-o este un indiciu că întreaga situație ar trebui investigată de procurori”.


Anunțul consilierei vineri după ce luni procurorul general interimar, Bogdan Licu, a anunțat că Parchetul General analizează dezvăluirile făcute de cotidianul Libertatea despre lucrările la suprapreț achitate de Primăria Capitalei la Spitalul Gomoiu.