Doi polițiști, un bărbat și o femeie, sunt cercetați disciplinar după ce, duminică, au intervenit doar la insistențele trecătorilor în cazul unei minore pline de sânge, aflată pe stradă, în Galați.

"Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Galați a dispus, încă de ieri (duminică - n.r), declanșarea cercetării disciplinare față de cei doi polițiști, la finalizarea căreia vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcție de rezultatul verificărilor și a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracțiuni", a informat luni Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

O femeie a filmat-o pe minora plină de sânge pe strada George Coșbuc din Galați și susține că a oprit o mașină de poliție pentru a interveni în acest caz. Înregistrarea video arată că cei doi polițiști din mașină, unul dintre membrii echipajului fiind femeie, au stat în vehicul, la distanță de fata rănită, și abia la insistențele martorilor au intervenit și au chemat o ambulanță care a transportat-o pe minoră la spital pentru îngrijiri.

Surse medicale citate de Agerpres susțin că minora provine dintr-un centru de plasament și ar fi fost victima unui viol. 

Directorul DGASPC Galați, Ciprian Groza, a declarat la Digi 24 că fata plecase din centrul de plasament cu bilet de voie și a fost la prietenul ei, cu care avea o relație de aproximativ o lună. "Ancheta a arătat că actul sexual a fost consimțit, băiatul are 15 ani. După intervenția chirurgicală cei de la Protecția Copilului au stat de vorbă cu ea, a fost consiliată psihologic", a declarat Groza.

"Pot confirma că victima le-a spus celor de pe salvare că a fost violată. Înțeleg că ulterior fata și-a schimbat depoziția, nu este treaba noastră, ci a Poliției”, a spus directorul Serviciului de Ambulanță Județean Galați, Mihai Polinschi.

Purtătoarea de cuvânt a IPJ Galați, Gabriela Costin, a precizat că băiatul a fost identificat: "Se pare că este vorba despre un minor de 14 ani din Galați. El urmează să fie audiat".

Fata este internată la Spitalul Județean, unde a fost operată, după ce a avut o hemoragie puternică.

Ministrul interimar de interne, Mihai Fifor, a calificat drept "inadmisibilă" atitudinea polițiștilor implicați.

"În ceea ce privește cazul de la Galați, am dispus măsuri ferme de verificare imediată a ceea ce s-a întâmplat, urmând ca cei care se fac responsabili să fie trași la răspundere, conform legii. Nu vom accepta ca astfel de situații să se repete vreodată, atitudinea polițiștilor implicați fiind inadmisibilă", a scris luni, pe Facebook, Mihai Fifor.