Ambasada României în Marea Britanie a găzduit evenimentul de lansare a MET Police Romanian Association, organizație care își propune să aducă laolaltă cei aproape 100 de polițiști de origine română care activează în cadrul Metropolitan Police.

Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Dan Mihalache, i-a felicitat pe polițiști pentru munca pe care o depun pentru a menține un climat de siguranță în Londra, precum și pentru preocuparea constantă pe care aceștia o manifestă pentru a sprijini comunitatea românească din capitala britanică, potrivit unui comunicat al misiunii diplomatice.

Mihalache a subliniat în context aportul lucrătorilor din Poliția Română detașați în Marea Britanie, cu accent pe excelentele legături de cooperare cu poliția londoneză.

La evenimentul care a avut loc luni au participat, alături de polițiști români și membri ai familiilor lor, și reprezentanți ai conducerii poliției londoneze.

Președintele și vicepreședintele Met Police Romanian Association, PC Cristian Dumitru și PC Adrian Anghelina au susținut în intervențiile lor importanța asocierii polițiștilor de origine română, a integrării acestor în Poliția Metropolitană cu păstrarea identității românești și a legăturilor de cooperare cu poliția română.