Bărbatul suspectat că ar fi amenințat-o cu moartea pe jurnalistă într-un mesaj transmis pe telefonul mobil este ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție din București, scrie Agerpres, citând surse judiciare.

Ofiţerul de poliţie Adrian George Bărbulescu a fost depistat pe raza municipiului Slatina şi va fi adus, în calitate de suspect, la Bucureşti, unde sunt puse în aplicare două mandate de percheziţie, informează sursele citate de Agerpres.

Jurnalista Emilia Șercan, cunoscută în special pentru dezvăluirea tezelor de doctorat plagiate, a primit lunea trecută amenințări cu moartea într-un mesaj text pe telefonul mobil.

„Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informaţii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire. De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din România fiind subiectul dezvăluirilor mele. Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare reţea de complicităţi, putere, influenţă şi bani construită pe impostură la cel mai înalt nivel al instituţiilor statului. Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, s-a încercat compromiterea mea, însă de data asta s-a trecut la un alt nivel”, a scris atunci Emilia Şercan pe Facebook.

Ea a precizat că a depus încă de luni seară plângere la Poliția Capitalei.

După ce a aflat de posibila identitate a suspectului, jurnalista s-a declarat consternată.

„A fost identificată persoana care m-a amenințat cu moartea. Este un ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofițer de poliție, pus să apere legea, amenință cu moarte un ziarist de investigație. Este inimaginabil așa ceva! Sper că de data asta va exista puțină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliție. Revin”, a scris pe Facebook Emilia Șercan.