Compania Națională Poșta Română informează că, în luna ianuarie, distribuirea pensiilor se va decala cu două zile, motivul fiind că banii vor fi virați în conturile Poștei începând cu 4 ianuarie, așa cum se întâmplă la fiecare început de an.

Într-o lună obișnuită, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Casa Națională de Pensii Publice va vira contravaloarea drepturilor de protecție socială în conturile Poștei Române cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an, anunță Poșta printr-un comunicat de presă.

Transformarea acestora în cash și distribuirea în gențile fiecărui factor poștal durează aproximativ trei zile. Astfel, calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) va fi următorul: 

- la domiciliu: în perioada 6 – 17 ianuarie 2022;

- la ghișeele subunităților poștale: până în data de 19 ianuarie 2022.

"Salariații Poștei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un timp cât mai scurt, având în vedere situația specială în care ne aflăm în luna ianurie, ca urmare a închiderii de an din instituțiile statului”, a declarat șeful Poștei Române, Valentin Ștefan.