Ministrul justiției i-a demis marți pe directorul Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, precum și pe directorul adjunct, în urma evaluării deciziei de a da un aviz favorabil pentru eliberarea deținutului Ion Turnagiu.

Eliberat condiționat anul trecut, Ion Turnagiu (condamnat pe viață pentru uciderea a cinci persoane) a incendiat săptămână trecută o minoră care depusese plângere împotriva lui pentru viol.

Totodată, Cătălin Predoiu a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sesizarea Inspecției Judiciare a CSM în vederea efectuării de verificări cu privire la modul de respectare a dispozițiilor legale care reglementează liberarea condiționată în dosarul 3349/225/2019 al Tribunalului Mehedinți privind cererea de liberare condiționată a deținutului Ion Turnagiu.

Ministrul Justiției a mai solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sesizarea Inspecției Judiciare pentru a efectua ”un control tematic privind modul de respectare a acelorași dispoziții legale, la nivel național, având în vedere că această problemă a devenit recurentă și s-a manifestat din plin și în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecințe grave asupra siguranței cetățeanului”.