Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat, joi pentru News.ro, că a atacat în contencios administrativ la Tribunalul București detașările de directori din aparatul PMB făcute de către edilul general Nicușor Dan.

El a precizat că aceste detașări sunt ilegale, deoarece nu a existat un concurs pentru ocuparea acestor funcții și nu a fost folosită procedura numirii temporare. Am avut o întâlnire față în față cu primarul general în care mi-a dat dreptate, că da, așa trebuie făcut, și totuși după acea întâlnire a urmat o detașare pe care am atacat-o”, a mai spus Stoica.

"Săptămâna trecută am atacat în contencios administrativ la Tribunalul București detașările pe posturi de directori făcute din rândul consilierilor. Nu respectă legea, nu respectă Codul administrativ și hotărârea de Guvern prin care se stipulează că toate posturile din administrație se ocupă prin concurs sau examen și singura excepție este numirea temporară până la efectuarea concursului. Ori calea aleasă și anume detașarea din funcția de consilier nu se încadrează în niciunul dintre aceste cazuri”, a afirmat Alin Stoica pentru News.ro.