Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat joi că nu e de acord cu instituirea stării de alertă în Sectorul 1, așa cum a cerut primarul Clotilde Armand, pentru a pune capăt contractului păgubos cu Romprest.

Alin Stoica a precizat că din notele de constatare primite de la DSP, Autoritatea pentru Mediu și Garda de Mediu nu rezultă că ar exista ”un pericol iminent”, drept pentru care nu este întrunită a doua condiție prevăzută de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă.

”În acest moment, autoritățile responsabile în domeniul sanitar și de mediu nu consideră că amenințarea este suficient de gravă la adresa locuitorilor, încât să se poată institui măsuri de urgență sau măsuri excepționale care să ducă la înlăturarea situației”, a declarat prefectul Capitalei.

Stoica a mai spus că există disfuncționalități în funcționarea serviciilor publice de salubrizare, astfel că Prefectura, Primăria Sectorului 1 și Romprest vor căuta în continuare soluții, astfel încât ”disconfortul pentru cetățeni să fie cât mai mic și să nu ajungem să existe un pericol real pentru sănătate".

"Sunt deja în discuții cu Primăria Sectorului 1 și, dacă va trebui, și cu prestatorul Romprest voi lua legătura, de asemenea, cu sortatorii sunt în legătură, în așa fel încât să identificăm rapid o soluție de deblocare. Punctul de blocaj rămâne același, anume relația dintre prestatorul din Sectorul 1, adică Romprest, și unul dintre sortatori, Romwaste, generate de o creanță neachitată către sortator. Atragem atenția că și serviciile de sortare sunt printre serviciile de salubritate care trebuie asigurate în mod continuu, de aceea vom ține legătura și cu sortatorii, astfel încât să înțelegem în fiecare moment care este situația", a afirmat el.

Judecătoria Sectorului 1 a admis joi solicitarea Romprest de executare silită a Primăriei Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că va contesta cererea Romprest de încuviințare a executării silite a Primăriei Sectorului 1, potrivit unui comunicat.

"Vom contesta cererea de încuviințare a executării silite și vom câștiga. De când sunt aici, am câștigat toate procesele. Somațiile nu pot merge mai departe, nu are rost să facem ipoteze", a spus Clotilde Armand.

Ulterior, ea a scris pe Facebook cu nu există contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service S.A.: ”Da, ați citit bine. Înțeleg că domnul premier s-a poziționat public cerând ambelor părți (primărie și companie) să respecte înțelegerile contractuale (reguli făcute în 2008 de PNL). Dar ce ne facem dle. premier dacă nu există contract?! Nu credeți așa ceva, nu? Haideți să vă explic ceva de neînchipuit”: