Un preot din Videle a fost reținut după ce a fost prins în flagrant, în timp ce intreținea relații intime cu un minor, într-o casă din Sectorul 3 al Capitalei.

Preotul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost adus marți în fața judecătorilor cu propunere de arestare, relatează Știrile ProTV.

Preotul mai era implicat într-un alt dosar.

Minorul în vârstă de 16 ani făcea parte dintr-un centru de plasament și ar fi fost luat în mod frecvent de către preot și ademenit cu bani, pentru a întreține raporturi intime cu el.

Minorul este audiat în prezența psihologilor anchetatori și urmează și alte cercetări pentru a vedea dacă este vorba și despre alte victime în ceea ce-l privește pe preot.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat la Antena 3 că preotul va fi caterisit:

"Subiectul este nesfârșit de trist, este un subiect scandalos și este firesc să punem accentele ascuțite pe el, în această zi. Acest preot, din Episcopia Alexandriei, era suspendat, el nu mai avea voie să slujească, făcea parte, ca subiect, dintr-un alt proces în derulare.Urma să fie caterisit după finalizarea procesului, însă această caterisire, care înseamnă îndepărtarea definitivă din preoție urmează să se întâmple acum.O astfel de faptă, de  o gravitate fără precedent pentru acest preot atrage imediat caterisirea. Dosarul său a fost deja, deferit Consistoriului bisericesc, care este Forul ecleziastic de judecată pentru abateri deosebit de grave”.