Președintele Senatului Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), Alexandru Șonea, a fost găsit mort în biroul său din incinta universității, fiind descoperit de către o femeie de serviciu.

Din primele informații există suspiciuni că Alexandru Șonea s-ar fi sinucis."Nu știu vreun motiv care să-l fi împins să facă un astfel de gest (...) Era un om foarte echilibrat, cu o familie absolut normală. Așteptăm să vedem ce ne spun anchetatorii (...) Avea un comportament ca oricare altul, ca și noi, cu mici probleme cu care ne confruntăm în viață, dar alte semne, nu (...) Ultima dată ne-am văzut vineri, la ședința Consiliului de Administrație și de atunci nu am mai discutat. L-a descoperit în biroul dumnealui, în jurul orei 7,00, una dintre femeile de serviciu, care face curat în birouri", a declarat Răzvan Teodorescu, rector al USAMV, citat de Agerpres.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz, trupul profesorului urmând a fi dus la INML în vederea efectuării necropsiei.

"În această dimineață, prin apel 112, a fost sesizat faptul că în incinta sediului unei unități de învățământ superior, situată în Sectorul 1, a fost găsit decedat un bărbat. La fața locului cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri - Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă. Trupul neînsuflețit va fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei. Cercetările vizează stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul", a transmis marți Poliția Capitalei.