Prințul Emmanuel von und zu Liechtenstein a trimis vineri o reacție publicației austriece Kronen Zeitung în cazul uciderii ursului Arthur. Acesta susține că e vorba de alt urs care provoca probleme, iar autoritzația a fost primită în mod legal.

Prințul susține că el a împușcat un urs care a pătruns de mai multe ori în gospodăriile din zonă, astfel că a fost ”clasificat ca fiind periculos de către autoritățile române responsabile”.

Totodată, Emmanuel von und zu Liechtenstein spune că a primit în mod legal autorizația de vânătoare de la autoritățile române de resort.

Prințul nu spune cât a plătit - în presa română s-a vehiculat suma de 7.000 de euro - dar precizează că, din câte știe, taxele pentru permise ”sunt investite în primul rând în programe de protecție pentru urși și pentru oamenii care locuiesc în zonele cu urși”.

El povestește că a împușcat ursul în timp ce se afla în compania unor ghizi locali de vânătoare. Femela ”cu probleme”  a fost împușcată la o distanță de 250 de metri de casele oamenilor dintr-un sat din Covasna.

Emmanuel von und zu Liechtensein neagă faptul că ar fi vorba despre ursul Arthur, așa cum l-a acuzat Gabriel Păun de la Agent Green. Prințul susține că ar avea fotografii care dovedesc acest lucru.

El spune că ”regretă profund” și își cere scuze, precizând că e dispus să colaboreze în ancheta deschisă în România.

Cîțu, despre uciderea ursului Arthur: Se pare că nu este cel mai mare urs

Mai mult pe EurActiv »