Primăria Municipiului București (PMB) a lansat marți licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, un contract estimat la 219,57 milioane de lei (47 milioane de euro), fără TVA, scrie Economica.net.

Licitația lansată marți de PMB vizează achiziționarea a 100 de autobuze electrice și a stațiilor de încărcare lentă, conform caietului de sarcini. Autobuzele electrice noi vor avea 12 metri, tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei (SRSEE) cu baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea, trei uși și aer condiționat în salonul de călători.

Cele 100 de autobuze ar urma să fie livrate în decursul a 20 de luni de la semnarea contractului, notează site-ul Economica.net.

De asemenea, firma câștigătoare va trebui să livreze și unelte și echipamente, să asigure service și lucrări de remediere și să asigure instruirea personalului Societății de Transport București (STB).

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 mai 2019, conform anunțului publicat marți pe platforma de achiziții publice SICAP.

Pentru a participa la licitație, ofertanții trebuia să aibă o medie a cifrei de afaceri anuale pe ultimii trei ani (2015, 2016, 2017) de minim de 66,19 milioane de lei. De asemenea, trebuie să fi livrat în ultimii trei ani autobuze electrice cu baterii sau autobuze hibrid în valoare cumulată de minim 39 milioane de lei.

Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate-preț, în care componenta financiară are o pondere de 60%.