Primăria Capitalei, informează că a început joi distribuirea măștilor de protecție pentru persoanele vârstnice aflate cu vârsta de minim 65 de ani, precum și persoanelor cu dizabilități deplasabile care au solicitat acest lucru.

Distribuirea măștilor se face la cerere, prin Centrul pentru Seniori și Direcția de Asistență Socială.

În urma apelului lansat de Primăria Capitalei privind necesarul de măști de protecție în perioada pandemiei de COVID-19, au fost înregistrate 950 de solicitări, dintre care 400 din partea seniorilor bucureșteni și 450 din partea persoanelor cu dizabilități.

Astfel, echipele Centrului pentru Seniori și ale DGASMB au început să distribuie măști de protecție solicitanților, fiecare persoană primind câte 30 de buncăți.

Primăria Capitalei spune că înscrierile pentru cei care doresc să primească măști continuă, iar cei interesați pot trimite solicitări la adresele de email mastiseniori@cs-mb.ro pentru persoanele vârstnice și registratura@dgas.ro pentru persoanele cu dizabilități.

+++

Pe 22 mai, Executivul a adoptat Ordonanță de urgență prin care direcțiile de sănătate publică vor asigura necesarul de măști de protecție pentru persoanele defavorizate.

"Am adoptat astăzi în ședința de guvern o ordonanță de urgență privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică, autorităților locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale. În acest sens s-au aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate", a declarat atunci ministru Sănătății, Nelu Tătaru.

Acesta a mai declarat că se acordă câte 50 de măști de protecție persoanelor din categoriile defavorizate, timp de două luni.

Pentru acest lucru, bugetul Ministerului Sănătății a fost suplimentat cu 230 de milioane de lei.