Primăria Capitalei anunță că a primit marți o ofertă din partea Mercedes-Benz România pentru achiziționarea a 130 de autobuze hibride.

Primăria Municipiului București a demarat în luna martie procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de furnizare a 130 de autobuze hibride noi, din gama de 12 m, prin publicarea în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP). Valoarea estimată a achiziției este de 195.487.890 lei fără TVA.

"În data de 07 mai 2019, s-a vizualizat oferta pentru achiziția celor 130 de autobuze hibride, urmând ca documentația încărcată în SICAP să intre în analiza comisiei de evaluare constituită în cadrul autorității contractante. În cadrul procedurii a depus ofertă un singur operator economic, respectiv Mercedes – Benz România", se arată într-un comunicat de presă al Municipalității.

Finanțarea provine din fonduri nerambursabile, Municipiul București având încheiat cu Administrația Fondului pentru Mediu, în acest scop, contractul de finanțare nr. 39/28.12.2018 care vizează achiziționarea a 100 de troleibuze și a 130 de autobuze hibride. Valoarea totală a investiției în noile mijloace de transport public (100 de troleibuze și a 130 de autobuze hibride) se ridică la aproximativ 488 de milioane de lei, din care fonduri nerambursabile primite din partea Administrației Fondului de Mediu reprezintă 340 de milioane de lei.

+++

Pe 18 august 2017, Primăria Capitalei a lansat o licitație pentru a cumpăra 400 de autobuze noi, iar contractul a fost căștigat un an mai târziu de către Asocierea Otokar Europe SAS - Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S., care s-a angajat să livreze autobuzele le prețul de 458.100.826 lei, fără TVA.

O parte din noile autobuze turcești ciruclă deja pe străzile din București, dar atât șoferii, cât și pasagerii reclamă des probleme grave de funcționare ale acestora.