Primăria Capitalei va cere firmelor de publicitate stradală să elimine panourile publicitare care îi înfățișează pe medici ca sfinți, deoarece acestea lezează credința trecătorilor, iar BOR le consideră jignitoare.

”Panourile de pe domeniul public din București, pe care se desfășoară această campanie, sunt puse la dispoziția agenției inițiatoare în mod gratuit de către mai multe companii de publicitate, iar pentru mesajul sau imaginile expuse nu a fost nevoie, conform legii, de acordul/avizul autorității publice. Cu toate acestea, având în vedere că atât BOR cât și foarte mulți bucureșteni consideră că aceste imagini sunt jignitoare, Primăria Capitalei va transmite firmelor de publicitate solicitarea de eliminare a acestor reprezentări de pe panourile stradale, care pot fi înlocuite cu imagini care să aducă un omagiu medicilor-eroi fără să lezeze credință trecătorilor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

”Vrem să transformăm orașele în locuri care dau putere celor care au cea mai mare nevoie de ea în aceste zile, doctori. Merg pe străzi în drum spre cea mai grea treabă acum. Așa că am luat-o ca meseria noastră, ca comunitate creativă, să transmitem mesajul nostru de mulțumire medicilor”, a precizat Cătălin Dobre, de la McCann.

 

Sometimes miracles come from people. This series from Wanda Hutira is part of a new project by McCann Romania. We want...

Gepostet von Catalin Dobre am Montag, 13. April 2020


”Cred că este vorba despre o ridicolă campanie de promovare a unei viziuni distopice asupra situației provocate de pandemie. O încercare jenantă de rapt simbolic și maltratare vizuală a iconografiei creștine, situată sub semnul prostului gust hrănit de incultură și de o ideologie hidoasă care nu știe decât să caricaturizeze creștinismul. Cum altfel să explici deificarea iconică a unor personaje care trimit la imaginea medicului sublimată grotesc în aceea a unui «sfânt» cu aer hristic? Nu este vorba, deci, doar despre un demers blasfemiator, ci și de o ofensă adusă categoriei profesionale atât de onorabile a medicilor, care, ca noi toți, nu se cred cu certitudine sfinți sau mântuitori improvizați și nu pretind un cult public”, a declarat pentru Basilica.ro purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.